Védjük meg kedvencünket az élősködőktől!

Védjük meg kedvencünket az élősködőktől!
2016-03-16

A tavaszi nap első sugarai nem csak minket ébresztenek fel és csalogatnak ki a jó levegőre, de sajnos lassan a kullancsok, bolhák, tetvek és más élősködő állatok is megjelennek odakinn.

 

Az önfeledt játék közben, ne feledkezzünk meg kedvencünk védelméről sem!

 

 

 

 

 

Hogyan előzzük meg?

 

Először is nagyon fontos, hogy erősítsük cicánk, kutyánk és más állataink immunrendszerét, hogy megfelelően tudjon védekezni az élősködők és az általuk terjesztett betegségek ellen. Erre vonatkozó hasznos tippkért, olvassa el a „Az állati immunerősítés receptje” című cikkünket!

 

Az immunerősítés mellett, jó, ha időben beszerezzük a kifejezetten kullancsok, bolhák ellen kifejlesztett készítményeket. Ezek között találunk olyan nyakörveket, sprayket és cseppeket (spot-on), melyek már a megelőzésben is segítségünkre vannak és kedvencünk számára védelmet nyújtanak az élősködők ellen.

 

Ne várjuk meg, hogy kedvencünk rosszul érezze megát!

 

Ha már megtörtént a baj…

 

Sajnos minden igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy macskánk, kutyánk, nyuszink vagy más állatkánk kullancs-, bolha- vagy tetű támadás áldozatául esik. Ezek igen kellemetlen perceket tudnak okozni kis barátainknak és akár ránk is átmászhatnak a paraziták!

 

Tegyünk mihamarabb az élősködők ellen!

 

A kullancs-, bolha elleni szerek széles palettájának köszönhetően, minden gazdi megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mik közül választhatunk?

 

1. Nyakörvek:

A már jól ismert bolha, kullancs, atkák és tetvek ellen is használható nyakörvek megelőzésre és az élősködők kiirtására is alkalmasak. Ezt azoknak az állatoknak javasoljuk, akik el tudják viselni akár több hónapig is a nyakörvet. Egyébként, ez egy egyszerűen alkalmazható, hatékony védekezési eszköz.

 

2. Sprayk, permetek:

A spray szintén lehet preventív és problémamegoldó készítmény is. Használata egyszerű, csak be kell fújnunk vele kisállatunkat. Ezek között azonban találunk olyanokat is, melyekkel nem az állatunkat kell kezelnünk, hanem kimondottan a rovarok elpusztítását segítik elő a kutya, macska életterében.

 

3. Porzó szerek:

A porzószerek kiváló megoldást biztosítanak a kutyaházban, macska fekvőhelyén és állatunk más életterein elszaporodott kullancsok, bolhák, tetvek és atkák elpusztítására.

Nagyon fontos, hogy ne csak kedvencünk testét szabadítsuk meg a parazitáktól, de az élőhelyén is irtsuk ki az élősködőket, különben újra meg fogják támadni állatunkat!

 

4. Spot-onok (cseppek):

Az úgynevezett spot-onok, tulajdonképpen egy tubusban lévő cseppek, melyeket állatunk nyakára (vagy a termék leírásában megjelölt helyre) kell csepegtetnünk. Ezek a készítmények a vérbe jutva fejtik ki hatásukat a vérszívó élősködőkre.

 

A szer előnye, hogy csak 1-2 órát kell kibírnunk simogatás nélkül – míg az anyag felszívódik -, ezután azonban nyugodtan mehet a játék, fürdés és a többi megszokott menetrend. Másfelől a nyakörvvel ellentétben, ez biztos nem fogja zavarni kedvencünket.

 

5. Kullancs kiszedő kanál:

Ez a kullancs eltávolítására kifejlesztett eszköz egyszerű, de nagyszerű! Nem mindenki tudja vagy szereti kézzel megfogni és kiszedni a kullancsot kis kedvencéből, mely teljesen érthető. Ez a pár száz forintos kis „kanál” azonban nagy segítségünkre lehet, ha meg kell mentenünk állatkánkat a kullancstól!

 

Nézzen szét webes áruházunkban és rendelje meg a kiválasztott termékeket online, egyszerűen!


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

Milyen gyakran, mivel és hogyan fürdessük meg kutyánkat? Erre a kérdéskörre nemigen lehet konkrét válaszokat adni, hiszen ez mind függ az eb szokásaitól, tartásának körülményeitől, a kutya fajtájától, szőrétől és személyiségétől is. Viszont van néhány támpont, ami alapján ki tudjuk tapasztalni, hogy a mi kedvencünkre mire van szüksége.

Részletek

Egy új kis szőrmók befogadása az otthonunkba hatalmas öröm! Ahhoz, hogy az első pillanattól kezdve jól érezze magát kiscicánk, legjobb, ha előre beszerezzük a macskatartáshoz szükséges kellékeket. Vegyük sorra, mi kell a cicusnak!

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.