Cica érkezik a családba

2016-05-17

Egy új kis szőrmók befogadása az otthonunkba hatalmas öröm! Ahhoz, hogy az első pillanattól kezdve jól érezze magát kiscicánk, legjobb, ha előre beszerezzük a macskatartáshoz szükséges kellékeket. Ezzel a saját dolgunkat is megkönnyítjük.

 

Vegyük sorra, mi kell a cicusnak!

 

1. Fekhely

 

Először is, mindenképpen be kell szereznünk egy pihe-puha ágyat újdonsült kis családtagunknak. A választék hatalmas, mind a fekhelyek anyagát, mind a formáját tekintve. De mivel most érkezik még csak a cica az új családjához és még csak most fogunk összebarátkozni vele, érdemes olyan kis „házat” választani neki, amibe elbújhat és amire biztos menedékként tekint.

 

2. Cica wc

 

A másik nélkülözhetetlen cica berendezési tárgy, a macskaalom. Kell egy hely a lakásban, ahol elvégezheti kis barátunk a dolgát. A cica wc tulajdonképpen egy alom tálca, melybe általában kavicsos almot szórunk. Vegyünk egy ehhez tartozó kiszedő lapátot is, hogy egyszerűbb legyen a wc takarítása. Az alom választásakor figyeljünk arra, hogy ne legyen túlzottan magas a macska toalett pereme, különben nem fog tudni belemászni a cicánk!

 

3. Tálkák

 

A cicusnak ennie és innia is kell, ehhez pedig szükségünk lesz 2 db tálkára. Ezt a kérdést megoldhatjuk akár a konyhában körülnézve is, ha akad olyan kis tálunk, amit felhasználnánk erre a célra. Az állat áruházakban azonban vehetünk szép színes, mintás edénykéket is és olyat is, aminek az alja gumírozott, így nem csúszik olyan könnyen arrébb. Itató tálnak célszerű öblösebb edényt választani.

 

4. Eleség

 

A tálakat viszont meg is kell tölteni. Mindenképp vásároljunk kölyök macskáknak való száraz tápot, melyben a cicus egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen anyagok megtalálhatók. Ezen kívül vehetünk konzerv eleséget is, melyet nagyon kedvelni szoktak a macskák. De adhatunk neki házi kosztot is.

 

5. Kaparó fa

 

Jó döntés egy köröm koptató alkalmatosságot is elhelyezni a lakásban, hogy ne a bútorainkat akarja kaparni a cica. Ilyet lehet kapni a boltokban is, de mi magunk is készíthetünk, ha egy vastag kötelet csavarunk szorosan mondjuk egy asztal lábára. A lényeg, hogy mikor a kis haszontalan elkezdené a kanapén koptatni a karmait, akkor gyorsan vigyük oda a kaparó fához, tegyük rá a tappancsait és simogassuk, hogy tudja, ott lehet csak ezt csinálni.

 

6. Játékok

 

Szerezzünk be egy pár játékot is, hogy azokon tudja kiélni a macsek harapdáló és karmoló hajlamát. Ezek lehetnek kötelek, műanyag egérkék, plüss állatok, labdák stb. De egy egyszerű kupakkal is jól elszórakozik egy cica. :)

 

7. Fésű, kefe

 

A vedlési időszakokban és közte is fésüljük vagy keféljük ki jól a kiscica bundáját. A kefét, illetve fésűt a macska szőrhosszúságának megfelelően válasszuk ki. Ha rendszeresen ápoljuk a szőrét, akkor talán nem akarja majd minden áron kitépni a kezünkből és szétharapdálni a fésülő alkalmatosságot. :)

 

 

Sok boldog és örömteli percet kívánunk az új kis jövevénnyel!

 

 


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

Milyen gyakran, mivel és hogyan fürdessük meg kutyánkat? Erre a kérdéskörre nemigen lehet konkrét válaszokat adni, hiszen ez mind függ az eb szokásaitól, tartásának körülményeitől, a kutya fajtájától, szőrétől és személyiségétől is. Viszont van néhány támpont, ami alapján ki tudjuk tapasztalni, hogy a mi kedvencünkre mire van szüksége.

Részletek

Egy új kis szőrmók befogadása az otthonunkba hatalmas öröm! Ahhoz, hogy az első pillanattól kezdve jól érezze magát kiscicánk, legjobb, ha előre beszerezzük a macskatartáshoz szükséges kellékeket. Vegyük sorra, mi kell a cicusnak!

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.