Új családtag érkezik – kiskutyám lesz! II. rész

Új családtag érkezik – kiskutyám lesz!  II. rész
2016-04-27

Előző cikkünkben a kiskutya érkezése előtt beszerzendő legfontosabb berendezési tárgyakat vettük számba. Ám ezeken kívül van még néhány fontos dolog, amire feltétlen szert kell tennünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

BIZTONSÁGOS ÉS HIGIÉNIKUS SÉTA

 

- Póráz és hám:

A biztonságos sétáltatáshoz elengedhetetlen eszközök. Érdemes nyakörv helyett hámot vásárolni, mert stabilabb és a kutya számra kényelmesebb is így a séta. A pórázból pedig ha tehetjük, válasszunk automatát, így nagyobb mozgástere lesz kis kedvencünknek és nekünk sem kell egyfolytában rohanni a kutya után.

 

- Kis zacskó:

Minden séta előtt vágjunk zsebre egy vagy két uzsonnás zacskót! Alapvető követelmény a felelős gazdikkal szemben, hogy felszedje a kutya piszkot az utcán. Lehet kimondottan erre a célra gyártott, helyes csont alakú adagolóban tartott kis zsákocskákat is kapni.

 

 

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS

 

- Eledel:

Mindenképpen vegyünk junior száraz tápot, melyben a kölyökkutyáknak szükséges minden fontos tápanyag megtalálható és a fogai egészségét is óvja. Másrészt vehetünk junior konzerveket is, ezek igencsak ínycsiklandozó falatok lehetnek kis barátunknak.

 

- Jutalomfalat:

A kiskutya nevelésében nagy segítség lehet a jutalomfalat, mely a helyes viselkedésre ösztönzi az állatot.

 

- Vitaminok:

Érdemes a kutya életkorának megfelelő vitamint adni kedvencünknek, hogy ezzel is óvjuk egészségét.

 

 

GONDOSKODÓ ÁPOLÁS

 

- Sampon:

Kimondottan kölyökkutyáknak készült sampont válasszunk és próbáljuk meg havi egynél többször nem fürdetni a kiskutyát, mert a bőrének és a szőrének is árthat.

 

- Kutya fésű, kefe:

A kutya szőrétől függően válasszunk megfelelő fésűt vagy kefét. Igyekezzük rendszeressé tenni a szőrápolást, hogy az állatkánt már kiskorában hozzászokjon, így a vedlés időszakában egyszerűbb lesz a mi dolgunk is.

 

- Sebfertőtlenítő:

Az igazán előrelátó gazdik, kutyáknak való fertőtlenítő szert is tartanak otthon. Jól jöhet például kullancs eltávolítás után vagy egy kis baleset során szerzett seb fertőtlenítésére.

 

Ha minden szükséges tárgyat beszereztünk a kiskutya érkezése előtt, akkor még egy nagyon fontos dologra lesz szükségünk: rengeteg türelemre! :) De végső soron, minden pénz és fáradozás kifizetődik, hiszen egy hűséges, szerető kis barát fogja bearanyozni a mindennapjainkat.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

Milyen gyakran, mivel és hogyan fürdessük meg kutyánkat? Erre a kérdéskörre nemigen lehet konkrét válaszokat adni, hiszen ez mind függ az eb szokásaitól, tartásának körülményeitől, a kutya fajtájától, szőrétől és személyiségétől is. Viszont van néhány támpont, ami alapján ki tudjuk tapasztalni, hogy a mi kedvencünkre mire van szüksége.

Részletek

Egy új kis szőrmók befogadása az otthonunkba hatalmas öröm! Ahhoz, hogy az első pillanattól kezdve jól érezze magát kiscicánk, legjobb, ha előre beszerezzük a macskatartáshoz szükséges kellékeket. Vegyük sorra, mi kell a cicusnak!

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.