Új családtag érkezik – kiskutyám lesz! I. rész

Új családtag érkezik – kiskutyám lesz!  I. rész
2016-04-20

Csodálatos, örömteli pillanat, mikor egy aranyos kis szőrmók csatlakozik családunkhoz. Ahhoz azonban, hogy a kiskutya érkezése magának az állatnak is felhőtlen legyen, gondoskodnunk kell néhány dologról a nagy nap előtt.

 

 

 

 

 

KUTYA LAKBERENDEZÉS

 

Az előkészületeket kezdjük a kiskutyus számára szükséges berendezési tárgyak beszerzésével. Írjunk hát egy listát és vadásszuk össze az új „bútorokat”!

 

- Kutya ágy:

Kedvencünknek szüksége lesz egy kényelmes kis fekhelyre, melyben nem csak szundikálhat, de mentsvárként is szolgálhat neki. Ez lesz az ő kis kuckója, az ő felségterülete. A kutya ágyakból ma már hatalmas a választék színben, anyagban, kialakításban egyaránt. A kölyökkutyák esetében azonban a legfontosabb szempont a praktikusság, mivel a szobatisztaság megtanulásáig óhatatlanul előfordulhat egy-egy baki az ágyban… :)

 

- Tálak:

Be kell szereznünk 2 darab tálkát is. Az egyikben az ivóvizet, a másikban pedig az ételt fogjuk kínálni kis kedvencünknek. Etető tálnak érdemes egy nehezebb anyagút vagy gumírozott aljút venni, mely nem annyira csúszkál evés közben. Kölyökkutya lévén, elegendő egy kisebb méretű tálkát választani, így a túletetést is könnyebb elkerülni. A vizes edény legyen mély.

 

- Kutya pelenka:

Ha a házban/ lakásban tartjuk kutyusunkat, nagy segítség lehet a szobatisztaságra nevelésben a kutya pelenka. Ez egy nagyobb négyzet alakú anyag, melyet arra a helyre kell raknunk, ahova szeretnénk, hogy a kiskutya végezze a dolgát. A kölyköknek még igen sűrűn kell könnyíteniük magukon, így ez nem mindig kivitelezhető a kinti séta alkalmával.

 

- Játékok:

Célszerű mindig tartani otthon néhány játékot, hiszen a kiskutyáknak nagy a játék és mozgás igényük. Szeretnek rágcsálni, esetleg szétszedni dolgokat, így jobban járunk, ha ezt nem a bútorainkon követik el.

 

Ha a kiskutya kényelmét garantáltuk otthonunkban, következő lépés az etetéshez, sétáltatáshoz, ápoláshoz és neveléshez szükséges eszközök beszerzése. Hogy melyek ezek, azt a következő cikkünkben tárgyaljuk.

 


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

Milyen gyakran, mivel és hogyan fürdessük meg kutyánkat? Erre a kérdéskörre nemigen lehet konkrét válaszokat adni, hiszen ez mind függ az eb szokásaitól, tartásának körülményeitől, a kutya fajtájától, szőrétől és személyiségétől is. Viszont van néhány támpont, ami alapján ki tudjuk tapasztalni, hogy a mi kedvencünkre mire van szüksége.

Részletek

Egy új kis szőrmók befogadása az otthonunkba hatalmas öröm! Ahhoz, hogy az első pillanattól kezdve jól érezze magát kiscicánk, legjobb, ha előre beszerezzük a macskatartáshoz szükséges kellékeket. Vegyük sorra, mi kell a cicusnak!

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.